Rezervele valutare ale Băncii Naționale (BNR) au crescut cu 3,7% în octombrie față de luna precedentă, la 33,795 miliarde de euro. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,6 tone, echivalentul a 5,352 miliarde.

Luna trecută au avut loc intrări de 2,763 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunea de obligaţiuni pe piaţa internă în valoare nominală de 1,647 miliarde de euro), alimentarea contului Comisiei Europene şi altele, se arată în comunicatul BNR.

De asemenea, au avut loc ieşiri de 1,556 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Date despre rezerva de aur

Luna trecută, rezervele internaţionale ale țării, valute plus aur, au crescut cu 1.193 miliarde de euro față de septembrie, la 39,147 miliarde de euro.

Plăţile scadente luna aceasta în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 72 de milioane de euro, mai transmite BNR. 

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentLEGILE PUTERII, ora 21:00 – Dezvăluiri explozive din „sufrageria” lui Gabriel Oprea – interviu exclusiv Realitatea PLUS
Articolul următorMinistrul Economiei a fost testat POZITIV la coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau